Over mij

Wie is Lisette van de Wetering

 

Opgegroeid in het Brabantse boerenland op de boerderij van mijn grootouders zat de liefde voor dieren er al vroeg in. Kippen, konijnen, honden, katten, koeien en paarden ze waren er allemaal.

Met teckel Snippie zijn er vele wandelingen in de poppenwagen gemaakt over het ventweggetje voor het huis langs.
Tijdens mijn jeugd hebben honden altijd deel uitgemaakt van het gezinsleven. Mijn grote droom was dan ook dierenarts worden maar helaas waren Scheikunde en Natuurkunde een struikelblok.

Vervolgens heb ik gekozen voor een opleiding bedrijfseconomie en met die bagage jarenlang in de financiële dienstverlening gewerkt. Met uiteraard toen het weer paste een hond in het gezin.

In verband met het werk van mijn echtgenoot hebben wij een aantal jaren in de US gewoond en daar hebben wij een dwergteckel pupje uit het asiel gehaald. Met haar ben ik op een puppycursus gegaan en heb ik gezien dat je ook heel positief een hond kan trainen. Een wereld ging open en hoe leuk is het om op die manier je hond te kunnen trainen.

Eenmaal terug in Nederland was er de gelegenheid om een grote wens in vervulling te laten gaan, een grote hond erbij. Dat werd een golden retriever omdat we graag een sociaal gerichte honden wilden. Die hond is bijna 7 jaar geleden bij ons gekomen, een herplaatser van 6 maanden oud. Wat een feest om met zo een hond te kunnen werken.

Uiteindelijk kwam van de ene cursus de volgende cursus en ging dat maar door totdat ik gevraagd werd om training te geven. Dat vond ik een feest, leren hoe honden denken en in elkaar zitten en hoe gebruik je dat om je hond te leren leren! Wat een inzicht en dan vallen de puzzelstukjes in elkaar. Het lesgeven is iets dat mij energie geeft. Als ik zie dat de cursist kan zien wat er gebeurt bij de hond en bij zichzelf als ze bezig zijn, dat is zo een mooi moment!
Eigenaar en hond samen blij zien dat is het allermooiste.

Als cursisten met een pup komen en de vervolgopleidingen doorlopen ben je toch al snel 1,5 jaar met elkaar bezig. Je leert elkaar daardoor kennen en zeker ook omdat de hond de mens spiegelt. Dat zijn voor mij waardevolle mooie processen om te zien.  Met moeite laat ik de cursisten uiteindelijk los en het liefst zou ik iedereen regelmatig zien om te vernemen hoe het met ze gaat.

 

_DSC3247160605.LISETTE DOG TRAINING 020160605.LISETTE DOG TRAINING 021